Home

en

Spuistraat 42 HS

1012 TV Amsterdam

Te koop: € 250.000,- k.k.

Plan een bezichtiging

Woonoppervlakte
42 m²
Type
Benedenwoning
Prijs
€ 250.000,- k.k.
Kamers
2
Slaapkamers
1
Wijk
Centrum
Ligging
In centrum
Parkeren
Parkeervergunningen
Tuin
Geen tuin
Bouwjaar
1690

Foto's

Volledige omschrijving

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum:

Een heerlijk licht en uitstekend onderhouden 2-kamer appartement (EIGEN GROND) aan de Spuistraat in hartje Centrum. Het appartement is gelegen op de begane grond.

Het appartement is opgeleverd in 2009 na renovatie en heeft een oppervlakte van circa 42 m2. De badkamer is zeer recent geheel gerenoveerd.

OMGEVING:
De Spuistraat bevindt zich op loopafstand van het Damrak, de Dam, de Kalverstraat en het Centraal Station. In de directe omgeving vindt u de typische gezelligheid en sfeer van de Amsterdamse binnenstad met zijn vele terrasjes, restaurants en winkels.

Uitstekende bereikbaarheid ten aanzien van openbaar vervoer middels trein, bus, tram en metro en ook de uitvalswegen zijn goed te bereiken, mede dankzij recent aangelegde Michiel de Ruytertunnel.

GLOBALE INDELING:
Middels de entree heeft u toegang tot de woning, aan de voorzijde van de woning treft u de gezellige woonkamer met een eethoek, ruime living en aangrenzend de open keuken.
De open keuken (2009) is voorzien van diverse apparatuur (o.a. Boretti gasfornuis met oven en Smeg koelkast). Aansluitend treft u de ruime slaapkamer met inbouwkasten, dakraam en met toegang tot de luxe badkamer.
De badkamer (2016) is voorzien van een ruime douche, wasmachine/-droger opstelling, wastafelmeubel en toilet.

EIGENDOMSSITUATIE:
Dit appartement is gelegen op EIGEN GROND. Er is dus geen sprake van erfpacht!

VERENIGING VAN EIGENAARS:
De Vereniging van Eigenaren is een actieve VvE en wordt professioneel beheerd door Asgaard OG Beheer te Amsterdam. De huidige bijdrage is vastgesteld op circa € 115,- per maand.

BIJZONDERHEDEN:
- Gelegen op eigen grond;
- gebruiksoppervlakte wonen: 42 m2 (NEN 2580);
- pand is gesplitst en gerenoveerd in 2007/2009;
- uitstekende staat van onderhoud;
- goede indeling;
- centrale verwarming (HR, bouwjaar 2012);
- Rijksmonument (''Pand met trapgevel, versierd met kleine blokjes'' | monumentnummer: 5629)
- smaakvol ingericht;
- servicekosten: € 115,00 per maand;
- gezonde en actieve Vereniging van Eigenaars;
- oplevering in overleg;
- voorbehoud gunning verkoper.


*Het Spui is oorspronkelijk de naam van het water dat tot 1425 de zuidgrens van de stad Amsterdam vormde. (Een spuisluis, ook: keersluis, is een sluis bedoeld om binnenwater te spuien en buitenwater te keren). Op de plaats waar dit water het Rokin in stroomde werd in het verlengde van de Kalverstraat de Osjessluis aangelegd.

De woning is naar alle waarschijnlijkheid gebouwd tussen 1605 en 1610. Het is één van de oudste panden omdat het de stadsbrand overleefd schijnt te hebben. De originele gevelsteen (De Poolse kamai) dateert uit 1610 waarbij de helft verloren is gegaan tijdens een verbouwing in 1860. In deze periode hadden ze nog gevelstenen en geen huisnummers. Dat introduceerde Napoleon pas veel later.

Toen eind 15e eeuw het Singel gegraven werd, kreeg het water een tweede sluis bij het Singel, het Boerenverdriet. Dat heette zo in de volksmond omdat deze sluis erg smal was. Op onderstaande foto met de zicht vanaf het Spui naar het Singel stonden voorheen nog twee panden, Spui nr.29 en 31. Tegelijkertijd met de demping van de Nieuwezijds Achterburgwal (Spuistraat) werd dit gedeelte van het Spui naar het Singel in 1867 gedempt. De rest van het Spui werd in 1882 gedempt. Ook de Nieuwezijds Voorburgwal werd vervolgens in 1884 gedempt.

De eerste paardentramlijn over het Spui reed in 1877 van de Dam via de Spuistraat naar het Leidseplein. In 1903 werd deze vervangen door de elektrische tramlijn 2, die via de Nieuwezijds Voorburgwal en Spui richting Leidseplein reed. In 1904 kwam tramlijn 1 erbij.


Voor meer informatie over dit appartement of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld. Deze aanmelding is met zorg samengesteld; aan de informatie kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Ligging