65 photos available

For sale: Amstel 102, 1017 AD Amsterdam

Type of residence House, canal house
Plot size 73 m²
Liveable area 250 m²
Acceptance By consultation
€2,195,000

General

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum:

Dit statige Rijksmonument aan de Amstel (stadsdeel Centrum) om de hoek van het Rokin en Rembrandtplein is uitermate geschikt als belegging- of ontwikkelingsobject en bestaat uit drie bovenwoningen en een horeca-bedrijfsruimte op de begane grond, in totaal verdeeld over vijf bouwlagen en is reeds gesplitst in twee appartementsrechten (A1 en A2).

Schitt... More info
Features
All characteristics
Type of residence House, canal house
Construction period 1905
Status Available
Offered since 20 February 2019

Features

Offer
Reference number 01402
Asking price €2,195,000
Furnishing Optional
Acceptance By consultation
Offered since 20 February 2019
Last updated 08 May 2019
Construction
Type of residence House, canal house
Type of construction Existing estate
Construction period 1905
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Surfaces and content
Plot size 73 m²
Effective area 250 m²
Content 750 m³
Surface area external, linked storage rooms 20 m²
Mapping
Number of floors 5
Number of rooms 6 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 3 (and 1 separate toilet)
Outdoors
Location City centre
Near public transport
On waterway
Unobstructed view
Boiler
Type of boiler Remeha CR Tzerra
Heating source Gas
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Bathroom facilities Bathroom 1 Bath
Double sink
Toilet
Bathroom facilities Bathroom 2 Bath
Sink
Toilet
Bathroom facilities Bathroom 3 Bath
Sink
Washingmachine connection
Has cable TV Yes
Has roller blinds Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum:

Dit statige Rijksmonument aan de Amstel (stadsdeel Centrum) om de hoek van het Rokin en Rembrandtplein is uitermate geschikt als belegging- of ontwikkelingsobject en bestaat uit drie bovenwoningen en een horeca-bedrijfsruimte op de begane grond, in totaal verdeeld over vijf bouwlagen en is reeds gesplitst in twee appartementsrechten (A1 en A2).

Schitterend gelegen aan het water, nabij het gerenommeerde hotel De L'Europe en op een steenworp afstand van de grachtengordel, de Stopera en het Rembrandtplein.

Het pand wordt in de huidige hoedanigheid 'as is, where is' verkocht. De genoemde metrage (ca. 266 m2) is gebaseerd op de nieuwe situatie (zie omgevingsvergunning met bijlagen). Verkoper heeft een omgevingsvergunning verkregen voor o.a. renovatie en herstel van het pand inclusief de fundering, ramen aan de achterzijde en een dakkapel op de zolderverdieping met als uitgangspunt drie bovenwoningen en een bedrijfsruimte (horeca) op de begane grond.

OMGEVING:
Deze omgeving mag met recht wel een van de leukste en meest bruisende delen van de stad worden genoemd met veel jonge creatieve ondernemers en jonge bewoners die zorgen voor een levendige sfeer. Het pand ligt letterlijk aan de Amstel aan biedt een schitterend uitzicht over de Staalkade, Groenburgwal en de Stopera.

In de directe omgeving zijn er tal van leuke en hoogwaardige horecagelegenheden, musea en bezienswaardigheden. Het Rembrandtplein en de grachtengordel liggen letterlijk om de hoek en de gezelligheid van de De Pijp vindt u op slechts 5 minuten fietsafstand.

Bereikbaarheid is met de auto en per openbaar vervoer uitstekend te noemen. Er zijn haltes voor diverse tramlijnen en twee metrostations op loopafstand (Noord/Zuidlijn en Waterlooplein). De Ring A10 en diverse uitvalswegen zijn snel te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid middels vergunningsstelsel en diverse parkeergarages op loopafstand.

INDELING:
Het pand is gesplitst in twee appartementsrechten, waarbij de A1 de horeca-bedrijfsruimte betreft en de A2 de bovenwoningen. Indeling conform de nieuw te realiseren situatie is als volgt:

- een bedrijfsruimte (horeca / bijeenkomstfunctie) bestaande uit splitlevel begane grond en een insteekverdieping met stahoogte. De totale oppervlakte bedraagt ca. 90 m2 (zie tekeningen behorende bij de omgevingsvergunning);

- drie bovenwoningen gelegen op de eerste, tweede en zolderverdieping met vliering, bereikbaar via het gemeenschappelijke trappenhuis. Het betreft hier prettig ingedeelde en lichte appartementen, drie ramen breed aan de voorzijde, ramen aan de achterzijde en in de zijgevel, dakkapel op de zolderverdieping, Franse balkons, balkon en dakterras aan de achterzijde.

Dankzij de hoekligging van het pand zijn de indelingen en de daglichttoetreding van de woningen en de bedrijfsruimte ideaal.

OMGEVINGSVERGUNNING:
De omgevingsvergunning welke reeds is verleend betreft o.a. funderingsherstel, realiseren van drie vrije sector woningen met ramen en Franse balkons aan de achterzijde, een dakkapel voor de bovenste woning en een horecaruimte (bijeenkomstfunctie) op de begane grond. Totale oppervlakte van het pand bedraagt ca. 266 m2 in de nieuwe situatie.

De omgevingsvergunning met bijlagen (o.a. rapportages, tekeningen en constructieve berekeningen) en overige van belang zijnde informatie zijn op verzoek beschikbaar bij de makelaar.

BESTEMMINGSPLAN:
Het pand ligt in een gebied waar het bestemmingsplan ‘Zuidelijke binnenstad’ en bestemmingsplan ‘Winkeldiversiteit Centrum’ geldt en is gesitueerd op gronden met de bestemming ‘Gemengd-1.3’ met dubbelbestemming ‘Cultuurhistorie’ en ‘Archeologie-3’. Deze gronden zijn bestemd voor onder andere Horeca 3 in de eerste bouwlaag en daaronder gelegen bijzondere bouwlaag (artikel 11.1 onder h) en Horeca 4 in de eerste bouwlaag en daaronder gelegen bijzondere bouwlaag (artikel 11.5.3).

VRAAGPRIJS:
De vraagprijs bedraagt EUR. 2.195.000,- kosten koper voor het gehele pand. De horeca-bedrijfsruimte is eveneens separaat te koop en hiervoor bedraagt de vraagprijs EUR. 775.000,- kosten koper.

Koper van de bedrijfsruimte verplicht zich tot het renoveren van de bedrijfsruimte inclusief uitvoeren funderingsherstel binnen drie maanden na levering. Geaccepteerde offerte is aanwezig.

BIJZONDERHEDEN:
- Geheel pand op aantrekkelijke locatie aan de Amstel;
- totale oppervlakte nieuwe situatie: ca. 266 m2 (mogelijk niet conform NEN2580 meetinstructie);
- buitenruimte (balkon en dakterras) circa 20 m2;
- ideaal als eindbelegging (drie vrije sector huurwoningen met horeca) of ontwikkeling;
- geaccepteerde offerte funderingsherstel aanwezig;
- mogelijkheid tot ondersplitsing van de bovenwoningen (thans index A2);
- omgevingsvergunning is verleend en alle benodigde rapporten en tekeningen zijn aanwezig;
- let op: aanschrijving van de gemeente gevestigd;
- verkocht op basis van 'as is, where is';
- Rijksmonument (monumentnummer: 200);
- gelegen op eigen grond;
- oplevering in overleg;
- voorbehoud gunning verkoper.

Voor meer informatie of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld.

Recently viewed