42 photos available

Sold: Brouwersgracht 2D, 1013 GW Amsterdam

Type of residence Apartment, upstairs apartment, apartment
Liveable area 83 m²
€550,000
Sold

General

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum (Jordaan):

Licht en uitstekend onderhouden 4-kamer appartement (ca. 83 m2) met prachtig uitzicht aan de Brouwersgracht hoek Singel!

Het appartement ligt echt op een perfecte locatie en heeft iets te bieden voor jong en oud, iedereen vermaakt zich hier uitstekend. Op loopafstand van het Centraal Station.

LIGGING:
Dit heerlijke appartement is gelege... More info
Features
All characteristics
Type of residence Apartment, upstairs apartment, apartment
Construction period 1650
Status Sold

Features

Offer
Reference number 00270
Asking price €550,000
Service costs €205
Status Sold
Acceptance By consultation
Last updated 09 May 2018
Construction
Type of residence Apartment, upstairs apartment, apartment
Floor 4th floor
Type of construction Existing estate
Construction period 1650
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Surfaces and content
Effective area 83 m²
Content 255 m³
Surface area other inner rooms 5 m²
Surface area external storage rooms 4 m²
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 4 of which (3 bedrooms)
Number of bathrooms 2
Outdoors
Location Unobstructed view
Boiler
Type of boiler Intergas Kompakt HR
Heating source Gas
Year of manufacture 2001
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Has a bath Yes
Has a shower Yes
Has cable TV Yes
Association of owners
Registered at Chamber of Commerce Yes
Reserve fund Yes
Long term maintenance plan Yes
Home insurance Yes

Definition

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum (Jordaan):

Licht en uitstekend onderhouden 4-kamer appartement (ca. 83 m2) met prachtig uitzicht aan de Brouwersgracht hoek Singel!

Het appartement ligt echt op een perfecte locatie en heeft iets te bieden voor jong en oud, iedereen vermaakt zich hier uitstekend. Op loopafstand van het Centraal Station.

LIGGING:
Dit heerlijke appartement is gelegen op een schitterende plek middenin het centrum. In de directe omgeving vindt u tal van leuke winkels (o.a. Haarlemmerdijk, 9-Straatjes), uitgaansgelegenheden, restaurants en natuurlijk de bekende markten op de Lindengracht, Westerstraat en Noordermarkt.

Het Centraal Station bevindt zich op loopafstand en biedt uitstekende verbindingen middels trein, metro, tram en bus. Ook Amsterdam Noord is eenvoudig te bereiken middels de IJ-veren (pontjes) die 24 uur per dag operationeel zijn.

GLOBALE INDELING:
Via het keurig gestoffeerde gemeenschappelijke trappenhuis bereikt u de woning op de vierde verdieping.

Aan de voorzijde van het appartement vindt u de ruime woonkamer. Vanuit de woonkamer, drie ramen breed, heeft u een fantastisch uitzicht op het Singel met de Haarlemmersluis, Centraal Station en de Koepelkerk. De speelse woonkamer is voorzien van een open haard en bij de eethoek is een vide aanwezig zodat u helemaal naar de nok kijkt.

Aangrenzend de nette keuken, de half open keuken is voorzien van diverse (inbouw)apparatuur (o.a. vaatwasser, magnetron, inductiekookplaat, koelkast, wasmachine).

Voorts een ruime slaapkamer met uitzicht op de Westertoren! Tevens treft u op de verdieping een badkamer, deze is voorzien van een ruime douche, wastafelmeubel en toilet.

Middels de inpandige trap komt u op de volgende verdieping, hier treft u twee leuke slaapkamers en een tweede badkamer aan. De tweede badkamer is aangrenzend aan de slaapkamer aan de achterzijde. Deze tweede badkamer heeft een riant ligbad, wastafel en tweede toilet.

Voorts is er voldoende bergruimte bij de entree van de woning, riante bergkast met CV opstelling en een separate berging in de kelder van het gebouw.

OMGEVING:
Veel winkels, goede uitgaansgelegenheden, gezellige restaurantjes, terrasjes en hippe hotspots zoals Café Tabak en de Stout. De Noordermarkt heeft iedere maandag stoffenmarkt en op zaterdag de biologische markt. Hier verkopen boeren uit de omgeving van Amsterdam hun biologische voedsel zoals vlees, vis, brood, kaas en andere lekkernijen.

De Haarlemmerdijk ligt om de hoek van het appartement met een groot aanbod aan winkels en zelfs een van de oudste bioscopen van Amsterdam, The Movies. Het Westerpark ligt in de buurt met in de zomer erg veel openlucht optredens en de bekende Wester Gasfabriek.

VERENIGING VAN EIGENAREN:
De Vereniging van Eigenaren (genaamd: VvE Singel 14/Brouwersgracht 2) bestaat uit zes leden. De VvE wordt actief en professioneel beheerd door Velzel VVE Diensten. De maandelijkse servicekosten bedragen circa € 205,- per maand.

EIGENDOMSSITUATIE:
Dit appartement is gelegen op eigen grond!

VIDEO:
Onderstaand de link naar de video van deze woning: https://youtu.be/8JQF8D4pAgg

BIJZONDERHEDEN:
- Gelegen op eigen grond;
- schitterende locatie;
- 2 badkamers;
- centrale verwarming (Intergas Kompakt HR);
- oplevering in overleg/kan spoedig;
- separate berging in de kelder;
- Rijksmonument* (nummer: 5254);
- bruto vloeroppervlakte (b.v.o.): circa 119,80 m2;
- onderhoudskosten / servicekosten fiscaal aftrekbaar;
- voorbehoud gunning verkoper;
- oplevering in overleg / kan spoedig.

BROUWERSGRACHT:
De Brouwersgracht is een Amsterdamse gracht die het Singel met de Singelgracht verbindt. De gracht markeert de noordwestelijke grens van de grachtengordel.
Tussen de Prinsengracht en de Singelgracht vormt de Brouwersgracht de noordelijke grens van de Jordaan.

Vanaf 1612 werd vanaf de Brouwersgracht de grachtengordel in zuidelijke richting gegraven. De gracht dankt sinds 1894 zijn naam aan de vele bierbrouwerijen die in de zestiende en zeventiende eeuw in deze buurt waren te vinden. Vanaf 1782 zit aan de Brouwersgracht bij de Driehoekstraat de laatste Amsterdamse distilleerderij van jenever en likeuren: De Ooievaar . De meeste pakhuizen, gebouwd voor de opslag van goederen, zijn omgebouwd tot woonhuizen.

* Monument - Brouwersgracht 2 / Singel 14 | Zelfstandig achterhuis met houten pui, vormt het achterste deel van het reeds op de lijst voorkomende pand Singel 14.
Hoekhuis met gevel (XVIII) onder waarschijnlijk latere klokvormige top;houten puien, bij Brouwersgracht 2 met snijraam uit midden XIX. (Rijksmonument nummer 5254).

Voor meer informatie over deze woning en/of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld.

Recently viewed