24 photos available

For sale: Oudezijds Voorburgwal 161A, 1012 ET Amsterdam

Type of residence Apartment, double ground floor appartment, apartment
Liveable area 96 m²
Acceptance By consultation
€650,000

General

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum:

Karakteristiek monumentaal grachtenpand verdeeld over twee woonlagen en een speelse vide. Het appartement is gelegen aan de Oudezijds Voorburgwal nabij de Damstraat. Omdat de woonverdieping is gelegen op bel-etage heeft u een fenomenaal uitzicht, veel lichtinval en maar liefst 110 m2 bruto vloeroppervlakte.

Gesitueerd op de bel-etage met vide en soute... More info
Features
All characteristics
Type of residence Apartment, double ground floor appartment, apartment
Construction period 1750
Status Available
Offered since 27 September 2019

Features

Offer
Reference number 01543
Asking price €650,000
Service costs €175
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Acceptance By consultation
Offered since 27 September 2019
Last updated 01 October 2019
Construction
Type of residence Apartment, double ground floor appartment, apartment
Floor 1st floor
Type of construction Existing estate
Construction period 1750
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Party insulated glazing
Surfaces and content
Effective area 96 m²
Content 360 m³
Surface area external storage rooms 4 m²
Mapping
Number of floors 3
Number of rooms 3 of which (2 bedrooms)
Number of bathrooms 2 (and 2 separate toilets)
Outdoors
Location At waterside
City centre
Near public transport
Near school
On waterway
Garden
Type Patio
Main garden Yes
Condition Normal
Boiler
Type of boiler Viessman HR
Heating source Gas
Year of manufacture 2009
Combiboiler Yes
Boiler ownership Rented
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Ventilation method Mechanical ventilation
Kitchen facilities Built-in equipment
Bathroom facilities Bathroom 1 Bath
Sink
Bathroom facilities Bathroom 2 Shower
Sink
Has cable TV Yes
Garden available Yes
Has an internet connection Yes
Has a storage room Yes
Has ventilation Yes
Association of owners
Registered at Chamber of Commerce Yes
Annual meeting Yes
Periodic contribution Yes
Reserve fund Yes
Maintenance forecast Yes
Home insurance Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum:

Karakteristiek monumentaal grachtenpand verdeeld over twee woonlagen en een speelse vide. Het appartement is gelegen aan de Oudezijds Voorburgwal nabij de Damstraat. Omdat de woonverdieping is gelegen op bel-etage heeft u een fenomenaal uitzicht, veel lichtinval en maar liefst 110 m2 bruto vloeroppervlakte.

Gesitueerd op de bel-etage met vide en souterrain-verdieping in een statig Monumentaal pand* en vanzelfsprekend gelegen op eigen grond!

OMGEVING:
Deze woning is gelegen in de historische binnenstad aan de gracht; de Oudezijds Voorburgwal* . Gesitueerd nabij de Nieuwmarkt met zijn vele terrasjes, restaurants, een gezellige markt en buurtsupermarkt. Tevens is de woning op loopafstand van De Dam, de Kalverstraat, Damstraat en het Centraal Station.

Uitstekende bereikbaarheid ten aanzien van openbaar vervoer middels trein, bus, tram (o.a. lijn 4, 9, 14 en 16) en metro (halte Nieuwmarkt en de nieuwe NZ-lijn) en ook de uitvalswegen zijn goed te bereiken, mede dankzij recent aangelegde Michiel de Ruytertunnel.

GLOBALE INDELING:
De indrukwekkende entree van dit statige pand brengt u middels het authentieke hal naar de voordeur van de woning. U betreed de woning middels de hal welke toegang biedt naar de woonkamer met hoge plafonds (h=4.18m) en prachtige ornamenten. Vanwege het brede en hoge raam heeft u een prachtig zicht op de gracht!

Aan de achterzijde van de woonkamer treft u de luxe en uitgebreide keuken van maar liefst 7 meter lang! Deze keuken is voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur van de merken Gaggenau en Siemens (tappanyaki plaat, 5-pits gasplaat, RVS afzuigkap, oven, combi oven/magnetron, vaatwasser, koel/vries combinatie en Quooker).

Via de keuken is de speelse vide te bereiken welke centraal in de woning is gelegen en ideaal kan fungeren als kantoor of leesruimte.

Middels de inpandige trap bereikt u het souterrain waar de hal toegang biedt tot alle vertrekken. Beide slaapkamers zijn zeer ruim bemeten voorzien van een eigen badkamer. Deze zijn voorzien van een ligbad, douche en wastafel. Separaat in de hal treft u de wasruimte en een toilet met fonteintje.

De wasruimte biedt plaats voor een wasmachine en droger en is tevens middels de gang in de benedenruimte te bereiken.

VERENIGING VAN EIGENAARS:
De Vereniging van Eigenaars genaamd “VvE Oudezijds Voorburgwal 161” wordt professioneel en actief beheerd. De maandelijkse servicekosten bedragen thans circa € 175,- per maand voor dit appartementsrecht.

WOONOPPERVLAKTE:
Conform NEN 2580 meting bedraagt de totale bruto vloeroppervlakte 110,9 m², waarvan 82,2 m² gebruiksoppervlakte Wonen (bel-etage en souterrain) en 14,5 m² gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte (vide). Externe bergruimte: 4,1 m² .
NB. De opgegeven oppervlakte is gemeten conform NEN2580 en uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Het meetrapport is aanwezig en op te vragen.

EIGENDOMSSITUATIE:
Het appartement is gelegen op EIGEN GROND!

PARKEREN:
Vergunningsgebied: Centrum 1. Momenteel is er een wachtlijst van ca. 3 maanden (bron: gemeente Amsterdam d.d. september 2019).

BIJZONDERHEDEN:
- Gelegen op TOP locatie in het centrum;
- NEN2580 meetrapport aanwezig;
- woonoppervlakte ca. 96 m2 (incl. vide);
- twee ruime slaapvertrekken
- separate berging aanwezig;
- gelegen op eigen grond;
- twee badkamers;
- rijksmonument*;
- voorbehoud gunning verkoper;
- oplevering: in overleg.

* Rijksmonument - Oudezijds Voorburgwal 161 | Pand met klokgevel, (XVIIB) onder rollagen en fronton (XIX). Pui (XVIIIA), met versierde stoep en flesbalusters. Inschrijving register: 13 oktober 1970 | Monumentnummer: 6075.

*De Oudezijds Voorburgwal, vaak afgekort tot OZ Voorburgwal, is een straat en gracht op de Wallen in het centrum van Amsterdam. De OZ Voorburgwal loopt van de Grimburgwal in het zuiden naar de Zeedijk in het noorden, waar hij overgaat in de Oudezijds Kolk, de uitwatering op het IJ.

Voor meer informatie over deze woning en/of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld. Deze aanmelding is met zorg samengesteld; de informatie die wordt verstrekt is echter indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Hoewel wij met de grootste zorgvuldigheid dit object hebben ingemeten, voldoet deze wellicht niet aan de Meetinstructie Gebruiksoppervlakte Woningen (NEN 2580).

Extra

Recently viewed