50 photos available

For sale: Oudezijds Voorburgwal 217B, 1012 EX Amsterdam

Type of residence Apartment, double ground floor appartment, First floor
Liveable area 129 m²
€1,050,000

General

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum:

Met gepaste trots biedt Amstelland Makelaars deze 3/4-kamer dubbele benedenwoning te koop aan met een schitterende hoekligging aan de Oudezijds Voorburgwal naast het gerenomeerde hotel The Grand. U heeft de beschikking over een fenomenaal uitzicht, veel lichtinval en maar liefst 151 m2 bruto vloeroppervlakte.

Gesitueerd op de bel-etage met vide en so... More info
Features
All characteristics
Type of residence Apartment, double ground floor appartment, First floor
Status Available
Offered since 07 June 2018

Features

Offer
Reference number 01265
Asking price €1,050,000
Service costs €198.45
Upholstered Yes
Upholstered Upholstered
Acceptance By consultation
Offered since 07 June 2018
Last updated 08 June 2018
Construction
Type of residence Apartment, double ground floor appartment, First floor
Floor 1st floor
Type of construction Existing estate
Roof materials Tiles
Rooftype Composite
Isolations Floor
Party insulated glazing
Secondary glazing
Surfaces and content
Effective area 129 m²
Content 460 m³
Mapping
Number of floors 2
Number of rooms 3 of which (2 bedrooms)
Number of bathrooms 1
Outdoors
Location At waterside
City centre
Unobstructed view
Near public transport
Boiler
Heating source Gas
Year of manufacture 2005
Combiboiler Yes
Boiler ownership Owned
Features
Water heating Central heating system
Heating Central heating
Has a bath Yes
Has a shower Yes
Has cable TV Yes
Association of owners
Registered at Chamber of Commerce Yes
Annual meeting Yes
Reserve fund Yes
Long term maintenance plan Yes
Home insurance Yes

Definition

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum:

Met gepaste trots biedt Amstelland Makelaars deze 3/4-kamer dubbele benedenwoning te koop aan met een schitterende hoekligging aan de Oudezijds Voorburgwal naast het gerenomeerde hotel The Grand. U heeft de beschikking over een fenomenaal uitzicht, veel lichtinval en maar liefst 151 m2 bruto vloeroppervlakte.

Gesitueerd op de bel-etage met vide en souterrain-verdieping in een statig Monumentaal pand en vanzelfsprekend gelegen op eigen grond.

OMGEVING:
Deze woning aan de Oudezijds Voorburgwal* is gelegen in de historische binnenstad, aan de gracht de Oudezijds Voorburgwal nabij de Nieuwmarkt, met zijn vele terrasjes, restaurants, een gezellige markt en buurtsupermarkt. Tevens op loopafstand van De Dam, de Kalverstraat, Damstraat en het Centraal Station.

Uitstekende bereikbaarheid ten aanzien van openbaar vervoer middels trein, bus, tram (o.a. lijn 4, 9, 14 en 16) en metro (halte Nieuwmarkt en de nieuwe NZ-lijn) en ook de uitvalswegen zijn goed te bereiken, mede dankzij recent aangelegde Michiel de Ruytertunnel.

De locatie spreekt voor zich; wie wil er nou niet wonen in het centrum van Amsterdam op een rustig gedeelte naast het schitterende hotel The Grand & restaurant The Bridges!

INDELING:
Via de indrukwekkende entree van dit statige pand bereikt u de voordeur van de woning. Entree, hal met toegang naar de riante living (ca. 37 m2) met prachtige hoge plafonds en sierornamenten. Vanwege de vele ramen (hoekligging) heeft u een prachtig zicht op de gracht!

Via de dubbele deuren treft u aangrenzend de slaap-/studeerkamer. Dit ruime vertrek beschikt over een speelse vide, thans in gebruik als slaapvertrek. De vide is circa 12 m² welke door de hoogte van 1,45 m niet is meegenomen in de gebruiksoppervlakte van de woning (zie meetrapport).

Middels de inpandige trap bereikt u het souterrain en komt u in de woonkeuken. Deze ruimte is voorzien van een prachtige marmeren tegelvloer en de keuken is voorzien van diverse apparatuur.

Aangrenzend bevindt zich de master-bedroom met aangrenzende inloopkast en badkamer, welke beschikt over een ligbad, inloopdouche en een wastafelmeubel.

In de hal heeft u de beschikking over een separaat toilet met fonteintje.

Voorts beschikt de woning over een separate ruimte (ca. 10 m2), thans in gebruik als berging met ingang vanaf de straat, welke op eenvoudige manier bij de woning kan worden toegevoegd. Het betreft hier een separaat appartementsrecht.

VERENIGING VAN EIGENAARS:
De Vereniging van Eigenaars (V.V.E. Fluweelenburg) is actief en gezond. De huidige bijdrage in de servicekosten is vastgesteld op € 198,45 per maand.

EIGENDOMSSITUATIE:
Het appartement is gelegen op EIGEN GROND!

BIJZONDERHEDEN:
- Gelegen op TOP locatie in het centrum;
- NEN2580 meetrapport aanwezig;
- hoekligging verdeeld over twee verdiepingen;
- gelegen op eigen grond;
- Rijksmonument;
- gezonde en actieve VvE (Fluweelenburg);
- servicekosten bedragen € 198,45 per maand.
- rijksmonument | monumentnummer: 6086)
- bruto vloeroppervlakte: 151 m2;
- voorbehoud gunning verkoper;
- projectnotaris: Seinstra van Rooij Notarissen;
- oplevering: in overleg, kan spoedig.

Voor meer informatie over deze woning en/of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

*De Oudezijds Voorburgwal, vaak afgekort tot OZ Voorburgwal, is een straat en gracht op de Wallen in het centrum van Amsterdam. De OZ Voorburgwal loopt van de Grimburgwal in het zuiden naar de Zeedijk in het noorden, waar hij overgaat in de Oudezijds Kolk, de uitwatering op het IJ.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld.

Floor plans

Recently viewed