Nederlands
New for sale:Reguliersgracht 88, 1017 LV Amsterdam - Photo
New for sale
+64

Reguliersgracht 88 1017 LV Amsterdam €1,425,000

  • House
  • 5 rooms
  • 4 bedrooms
  • 1 Bathrooms
  • Construction year 1708
  • 53 m² plot size
  • 137 m² liveable area

Description

* ENGLISH TRANSLATION BELOW

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum:

Karakteristiek en monumentaal grachtenpand aan de Reguliersgracht met direct en vrij uitzicht over het geliefde Amstelveld, gelegen nabij de Amstel en de Utrechtsestraat. Feitelijk is dit wonen aan zowel het Amstelveld als aan de Reguliersgracht!

Het pand betreft een voorhuis en een achterhuis, is verdeeld over vier woonlagen (plus vliering) en en verkeert in redelijk tot goede staat van onderhoud. Op korte termijn is er funderingsherstel noodzakelijk. De makelaar vertelt u hier graag tijdens een bezichtiging meer over.

De totale oppervlakte bedraagt 146 m2, waarvan 137,4 m2 aan 'gebruiksoppervlakte wonen' en 8,6 m2 aan 'overige inpandige ruimte' (de vliering). Het pand is vanzelfsprekend gelegen op eigen grond. Funderingsherstel gecombineerd met modernisering maakt dit pand tot een unieke kans!

OMGEVING:
Dit bijzonder fraaie Rijksmonument is gelegen aan de Reguliersgracht nabij de hoek met de Prinsengracht ("the point of the seven bridges") en het Amstelveld. In de directe omgeving vindt u de bekende Utrechtsestraat met tal van leuke en bekende winkels en gezellige horecagelegenheden.

In de directe omgeving zijn er tal van leuke en hoogwaardige horecagelegenheden, musea en bezienswaardigheden. Het Rembrandtplein en de Amstel liggen letterlijk om de hoek en de gezelligheid van de De Pijp vindt u op slechts 5 minuten fietsafstand.

Bereikbaarheid is met de auto en per openbaar vervoer goed te noemen. Er zijn haltes voor diverse tramlijnen en twee metrostations op loopafstand (Noord/Zuidlijn en Waterlooplein). De Ring A10 en diverse uitvalswegen zijn snel te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid middels vergunningsstelsel en diverse parkeergarages op loopafstand.

GLOBALE INDELING:
De entree van het pand bevindt zich op de souterrain-verdieping, welke half verdiept is ten opzichte van straatniveau. Het centraal gesitueerde (monumentale) trappenhuis is prettig beloopbaar en biedt toegang tot de woonverdiepingen van het pand.

Op de eerste woonlaag, het souterrain, vindt u de woonkeuken aan de voorzijde en de bijkeuken aan de achterzijde. Tussen het voorhuis en achterhuis bevindt zich de knusse stadstuin welke keurig is bestraat.

De tweede woonlaag betreft de bel-etage. Aan de voorzijde treft u de woonkamer welke is voorzien van een fraaie visgraat parketvloer, open haard, diverse (originele) stijlkenmerken en natuurlijk het prachtige uitzicht over de Reguliersgracht en het Amstelveld. Aan de achterzijde vindt u een separaat toilet en een slaapkamer, welke ook uitstekend te gebruiken is als studeer- of logeerkamer.

Op de eerste verdieping, de derde woonlaag, bevinden zich twee slaapkamers aan de voorzijde van het pand en de badkamer aan de achterzijde. De badkamer is voorzien van een toilet, douche en wastafel alsmede daglichttoetreding..

Op de tweede verdieping vindt u een grote ruimte waar eenvoudig een vierde en een vijfde slaapkamer kunnen worden gerealiseerd, eventueel gecombineerd met een tweede badkamer. De vliering is vanuit deze ruimte te bereiken middels een losse trap. Het gedeeltelijk, bijvoorbeeld aan de voorzijde, erbij betrekken van de vliering maakt deze verdieping tot een echte eye-catcher. Aangrenzend aan de achterzijde vindt u het zonnige dakterras (ligging: westen).

PARKEREN:
Vergunningsgebied: Centrum 2-G. Geschatte wachttijd momenteel circa twee maanden (bron: gemeente Amsterdam d.d. september 2023).

EIGENDOMSSITUATIE:
Dit pand is gelegen op eigen grond. Er is dus geen sprake van erfpacht.

BIJZONDERHEDEN:
- Schitterende locatie aan de Reguliersgracht en Amstelveld;
- WOZ-waarde: EUR. 1.680.000,- (peildatum 1-1-2022);
- geheel grachtenpand (dus geen Vereniging van Eigenaars);
- Rijksmonument* (nummer: 4943);
- uitbreiding aan de achterzijde en nieuwe kozijnen met dubbel glas in 2002;
- funderingsherstel noodzakelijk, te combineren met modernisering / renovatie;
- totale oppervlakte: 146 m2 (NEN2580 meetrapport aanwezig);
- gebruiksoppervlakte wonen: 137,4 m2
- gelegen op eigen grond;
- hoog rendement C.V. ketel (Intergas, bouwjaar 2006);
- oplevering in overleg;
- voorbehoud gunning verkoper.

* Monument - Reguliersgracht 88 | Pand met gevel onder rechte lijst in Amsterdam.

Voor meer informatie over deze woning en/of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld. De algemene ouderdomsclausule en de NEN2580-clausule zijn van toepassing bij deze woning.

Kaart

Features

Offer

Reference number
02454
Asking price
€1,425,000
Upholstered
Not furnished
Furnishing
Unfurnished
Status
New for sale
Acceptance
By consultation
Offered since
15 September 2023

Construction

Type of residence
House, canal house
Type of construction
Existing estate
Construction period
1708
Roof materials
Bitumen
Tiles
Rooftype
Composite
Isolations
Party insulated glazing

Surfaces and content

Plot size
53 m²
Floor Surface
137.4 m²
Content
338 m³
Surface area other inner rooms
8.6 m²
External surface area
11.4 m²

Layout

Number of floors
5
Number of rooms
5 (of which 4 bedrooms)
Number of bathrooms
1 (and 1 separate toilet)

Outdoors

Location
At waterside
City centre
Near public transport
Near school
Unobstructed view

Boiler

Type of boiler
Intergas HR
Heating source
Gas
Year of manufacture
2006
Combiboiler
Yes
Boiler ownership
Owned

Features

Water heating
Central heating system
Heating
Central heating
Bathroom facilities
Shower
Sink
Toilet
Has cable TV
Yes
Has a phone line
Yes

Cadastral informations

Amsterdam I 2151
Amsterdam I 2151
Area
53 m²
Range
Entire lot
Ownership
Full ownership
Recently viewed
View all listings