Nederlands
For sale:Keizersgracht 584-586, 1017 EN Amsterdam - Photo
+105

Keizersgracht 584-586 1017 EN Amsterdam €18,750,000

  • House
  • 38 rooms
  • 18 bedrooms
  • 10 Bathrooms
  • Construction year 1906
  • 817 m² plot size
  • 1,709 m² liveable area

Description

EXCLUSIEF WONEN AAN DE KEIZERSGRACHT

(Keizersgracht 584 - 584 & Kerkstraat 137 - 141)

VOORWOORD
Het is een eer voor ons kantoor om een uniek stukje Amsterdam te mogen verkopen, waar de weelde van de prestigieuze Keizersgracht en Kerkstraat samensmelt met het rijke historische erfgoed van deze betoverende stad. Gelegen tussen de Leidsegracht en de Nieuwe Spiegelstraat bieden deze panden een weergaloze combinatie van comfortabel wonen en een bruisend stadsleven.

Het betreft vijf unieke panden, bestaande uit twee aangrenzende grachtenpanden op de historische Keizersgracht en drie panden gelegen aan de Kerkstraat. Een prachtige Japanse binnentuin verbindt het geheel. Herleef de glorieuze dagen van weleer toen majestueuze koetshuizen en paardenstallen onlosmakelijk verbonden waren met de pracht van een grachtenpand. Hier wordt het verleden tastbaar. Het is een eerbetoon aan de oorspronkelijke grandeur van dit betoverende stukje van Amsterdam.

OMGEVING
De ligging van deze grachtenpanden biedt een schat aan mogelijkheden: omringd door charmante cafés, voortreffelijke eetgelegenheden, boetieks en diverse winkels. Voor uw dagelijkse boodschappen zijn de Utrechtsestraat, Vijzelstraat en Leidsestraat om de hoek te vinden, net zoals diverse speciaalzaken die verspreid zijn langs de grachten en dwarsstraten.

Geniet van de nabije ligging van iconische bezienswaardigheden, zoals de Dam, de Westerkerk en een verscheidenheid aan musea. Ook de befaamde, charmante "negen straatjes” zijn niet ver weg: een uniek Amsterdams gebied met een zee aan boetiekjes, restaurants en cafés.

Cultuurminnaars zullen hier hun hart ophalen met de nabijheid van het Spiegelkwartier, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. En voor momenten van rust en ontspanning ligt het Vondelpark op korte fietsafstand.

BEREIKBAARHEID & VERVOER
Deze panden zijn gelegen in het centrum van Amsterdam aan de prestigieuze Keizersgracht en in de Kerkstraat, nabij de Nieuwe Spiegelstraat. Deze deftige omgeving bestaat uit grachtenpanden die in gebruik zijn als luxe appartementen, kantoren, advocatenkantoren, reclamebureaus, financiële instellingen, hotels en stichtingen.

Het geheel is goed bereikbaar via de Vijzelstraat, Stadhouderskade naar Ringweg A10. Uitstekend bereikbaar met de Noord-Zuidlijn en de tramlijnen 1, 2 en 5 op halte Keizersgracht/Leidsestraat en met tramlijnen 9, 16, 24 en 25 op halte Keizersgracht/Vijzelstraat.

Op de openbare weg is het betaald parkeren en hanteert de gemeente een parkeervergunningstelsel. In het centrum bevinden zich ook enkele parkeergarages, waaronder een aan de overkant van de panden aan de Keizersgracht.

In een van de panden aan de Kerkstraat is een eigen inpandige parkeerplaats. Hier bestaat de mogelijkheid om, middels het aanbrengen van een parkeerlift, een tweede auto te parkeren.

De locatie biedt uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, met gemakkelijke toegang tot metro-, tram- en buslijnen die u snel naar alle uithoeken van de stad brengen. Bovendien maakt de nabijheid van de ringweg A10 het reizen met eigen vervoer moeiteloos.

Ground floor

De majestueuze entree van dit betoverende ensemble van vijf Rijksmonumentale panden prijkt aan een van de mooiste en meest centrale locaties van de Amsterdamse grachtengordel, de Keizersgracht en Kerkstraat.

Zodra u binnenstapt, wordt u omarmd door de grandeur die kenmerkend is voor grachtenpanden van uitzonderlijke kwaliteit uit de 17de eeuw. De imponerende marmeren hal, met een overvloed aan verfijnde details en hoge plafonds, vormt de entree tot deze exclusieve ervaring. Meerdere doorgangen op verschillende niveaus verbinden de panden Keizersgracht 584 en 586.

Een weelderige grachtentuin in Japanse stijl biedt doorgang naar de panden aan de Kerkstraat.

- KEIZERSGRACHT 584 -

Dit sublieme grachtenpand, dat bestaat uit zowel een voor- als achterhuis, omarmt de rijke geschiedenis van Amsterdam.

Binnen de karakteristieke gevels van dit monumentale pand wordt u verwelkomd door een koninklijk ontvangst. Een hardhouten trap, met onberispelijke afwerking, leidt u door de verschillende woonlagen. De centraal gesitueerde trappartij is een kunstwerk op zichzelf. Het ambachtelijke vervaardigde hout straalt warmte en karakter uit, waardoor elke trede een verhaal vertelt van vakmanschap en tijdloze elegantie.

SOUTERRAIN
Allereerst treft u het souterrain, gesitueerd onder het gehele pand, waar u wordt verrast door een uitgebreide wellness. Volledig uitgevoerd in Japanse stijl en onder andere voorzien van jacuzzi, sauna en ontspanningsruimte met uitzicht op de tuin. Het souterrain is vanaf de straat en nummer 586 te bereiken, maar ook middels een inpandige trap.

Een waar heiligdom van welzijn, harmonieus versmolten met de Japanse esthetiek, verwelkomt u in een oase van luxe die uw zintuigen omarmt. Elk element ademt een vleugje Zen. De inrichting en esthetiek zijn overgoten met elementen van Japanse tradities, waardoor een sfeer van rust en evenwicht ontstaat.

Een ware oase van luxe en sereniteit wacht op u in het hart van de Keizersgracht.

BEL-ETAGE
Op de bel-etage vindt u aan de voorzijde de bibliotheek en zitkamer. Hier komen elegantie en intellectuele allure samen.

De bibliotheek, met zijn meesterlijke vakmanschap en vervaardigd uit hardhout, belichaamt de klassieke esthetiek van dit monumentale grachtenpand.

Twee majestueuze raampartijen domineren de zitkamer, waar natuurlijk licht binnenstroomt en de ruimte voorziet van een serene gloed. De ramen bieden een schilderachtig uitzicht op de karakteristieke gracht, waardoor de buitenwereld versmelt met het elegante interieur.

Hoge plafonds voegen een extra dimensie toe aan de grootsheid van deze kamer, waardoor de zitkamer een ruime ambiance krijgt

EERSTE VERDIEPING
Vervolgens vindt u op de eerste verdieping aan de voorzijde, ook wel het voorhuis, de royale woonkamer die is voorzien van een pantry, een open haard en wederom een doorgang naar Keizersgracht 586. Vanuit de woonkamer heeft u een adembenemend uitzicht over de Keizersgracht. Echt Amsterdam.

Het warme hart van deze vorstelijke woonkamer is ongetwijfeld de open haard. Deze sfeermaker voegt niet alleen een vleugje romantiek toe, maar creëert ook een centraal punt waar ontspanning en gezelligheid samenkomen.

Betreed een rijkdom aan geschiedenis aan de achterzijde van de eerste verdieping, waar het achterhuis zich opent naar de indrukwekkende stijlkamer met uitzicht over de grachtentuin.

De gouden elementen verlichten niet alleen de stijlkamer, maar werpen ook een stralende gloed over de geschiedenis van deze monumentale residentie.

Onder uw voeten ziet u een echte oude eiken Versailles vloer. De visueel verbluffende symmetrie en complexiteit van het patroon creëren een gevoel van tijdloze schoonheid.

TWEEDE VERDIEPING
De tweede verdieping van het voorhuis wordt momenteel gebruikt als kantoor. Echter, leent de ruimte zich uitstekend voor ander gebruik door de aanwezigheid van een compleet uitgevoerde badkamer en keuken. Vanuit deze ruimte bereikt u met de inpandige trap de zolderverdieping van het voorhuis. Deze verdieping is thans in gebruik als gym. Vanuit hier heeft u toegang tot het zonnige dakterras, gelegen tussen het voor- en achterhuis.

De tweede verdieping van het achterhuis betreft het luxueuze slaapvertrek met aangrenzend een kastenkamer, twee royale badkamers en uitzicht over de grachtentuin.

ZOLDER
De zolderverdieping van het achterhuis is te bereiken via het trappenhuis, de zolderverdieping van het voorhuis, de gym, is te bereiken vanuit de kantoorverdieping.

Met de mogelijkheid om meerdere slaapkamers te creëren, heeft u de vrijheid om deze ruimte aan te passen aan uw persoonlijke wensen en levensstijl. Bovendien treft u hier een separaat toilet met fonteintje evenals een toegang tot het dakterras.

- KEIZERSGRACHT 586 -

Het tweede grachtenpand van dit unieke geheel, met verbindende grachtentuin, betreft Keizersgracht 586. Dit pand is zowel binnendoor te bereiken vanuit Keizersgracht 584 als vanaf de straat via het souterrain.

SOUTERRAIN
Het souterrain beschikt over een royale stahoogte en daglichttoetreding vanaf zowel de straatzijde als de tuinzijde.

Het centrale pronkstuk van deze betoverende ruimte is de sierlijke groene patio, genesteld tussen het voor- en achterhuis, die als een natuurlijk lichtbron fungeert en de ruimte verrijkt met natuurlijk lichtinval.

Aan de voorzijde vindt u een open multifunctionele ruimte die ideaal dienst kan doen als kantoor of praktijk aan huis. Aan de achterzijde bevindt zich een slaapkamer met toegang tot een van de terrassen grenzend aan de grachtentuin.

Aan de achterzijde bevindt zich een slaapkamer met toegang tot een van de terrassen grenzend aan de grachtentuin.

Het natuurlijke licht dat de ruimte doordringt, creëert een atmosfeer van luchtigheid en openheid, waardoor de slaapkamer niet alleen een plek van rust is, maar ook een visuele extensie van de groene pracht buiten.

Via de trap bereikt u het verheven terras op de bel-etage, een podium voor al fresco genot met uitzicht over de Japanse grachtentuin, waarover later meer.

BEL-ETAGE
De bel-etage is wederom te bereiken via Keizersgracht 584 en vanuit het centraal gesitueerde trappenhuis van Keizersgracht 586. Hier bevindt zich de royale living met sierlijke raampartijen naar de Keizersgracht.

Het lichthof, een bron van natuurlijk licht, dient als een subliem middelpunt van de bel-etage. Door het natuurlijke lichtinval ontstaat een ambiance van openheid en lichtheid.

In het achterhuis vindt u op de bel-etage de werkelijk unieke tatami ruimte. Dit privé museum voor Japanse kunst ademt de rijke geschiedenis van Keizersgracht 586. Aangrenzend aan de tatami ruimte vindt u een heerlijk en ruim terras met prachtig uitzicht over de Japanse grachtentuin.

MASIONNETTE
Verder vindt u op de eerste en tweede verdieping een gescheiden maisonnette. De woonverdieping, met aangrenzend een keuken, bevindt zich op de eerste verdieping waarbij een verbinding is gerealiseerd met het woonvertrek van Keizersgracht 584. Via een inpandige trap bereikt u de slaapverdieping van dit appartement.

Via de inpandige trap treft u twee royale slaapkamers, met de mogelijkheid tot het creëren van een derde slaapkamer.

Verder bevindt zich hier een compleet uitgevoerde badkamer, met heerlijk ligbad, en voldoende ingebouwde kastruimte. De vlizotrap biedt toegang tot de zolder die het gehele voorhuis beslaat en momenteel in gebruik is als bergruimte.

In het achterhuis op de eerste verdieping bevindt zich een zeer royaal slaapvertrek met aangrenzende badkamer en wederom een uitzicht op de waanzinnige grachtentuin, geheel aangelegd volgens Japanse architectuur.

De tweede verdieping van het achterhuis is momenteel in gebruik als onderdeel van het hoofdslaapvertrek van Keizersgracht 584. Hier bevinden zich de kastenkamer en een luxe uitgevoerde badkamer. Ook de zolder van het achterhuis is te bereiken middels een vlizotrap en doet nu dienst als bergruimte.

- KERKSTRAAT 137, 139 & 141 -

De drie Rijksmonumentale panden, gelegen aan de Kerkstraat, zijn zowel vanaf de straat als via de verbindende grachtentuin van de Keizersgracht te bereiken. Kerkstraat 141 betreft het voormalige koetshuis en is van grote historische waarde. Net zoals het iconisch Zaanse tuinhuis, daterend uit de late negentiende eeuw.

Kerkstraat 137 betreft een drietal gebruikseenheden, te weten een bedrijfsruimte in het souterrain, een bedrijfsruimte op de bel-etage en een dubbel bovenhuis op de eerste en tweede verdieping.

Het souterrain is nu verhuurd aan een kapsalon en de bel-etage aan een yoga-studio. De eerste verdieping betreft de woonverdieping van het dubbel bovenhuis. Hier bevindt zich de woonkamer met aangrenzend een keuken en dakterras aan de achterzijde. Op de tweede verdieping bevinden zich twee slaapkamers, een badkamer en wederom een dakterras.

Op de begane grond van Kerkstraat 139 treft u een bedrijfsruimte die momenteel niet verhuurd is en daarboven een drielaags bovenhuis. Kerkstraat 141, het voormalige koetshuis, betreft een bedrijfsruimte op de begane grond die momenteel in gebruik is als parking ten behoeve van de woningen Kerkstraat 139 en 141. Ook dit Rijksmonumentale pand heeft een drielaags bovenhuis met achtergelegen dakterras.

Garden

Japanse tuin
De tuin, als een stukje Japan in het hart van de stad, is een oase van rust en harmonie, een sublieme samensmelting van natuurlijke pracht en culturele elegantie.

De Japanse tuin onthult zichzelf in steeds veranderende pracht, van de bloesempracht in het voorjaar tot de rustgevende groentinten in de zomer en de betoverende kleurenpracht van de herfst. Elk seizoen brengt nieuwe betovering en laat de tuin zich op unieke wijze manifesteren.

Kaart

Features

Offer

Reference number
02577
Asking price
€18,750,000
Acceptance
By consultation
Offered since
17 May 2024

Construction

Type of residence
House, canal house, terraced house
Type of construction
Existing estate
Construction period
1906
Isolations
Party insulated glazing

Surfaces and content

Plot size
817 m²
Floor Surface
1,709 m²
Content
7,368 m³
Surface area other inner rooms
94 m²
External surface area storage rooms
24 m²
External surface area
70 m²

Layout

Number of floors
5
Number of rooms
38 (of which 18 bedrooms)
Number of bathrooms
10

Outdoors

Location
At waterside
City centre
On waterway

Garden

Type
Back yard
Condition
Constructed under architecture

Features

Water heating
Central heating system
Heating
Central heating
Fireplace
Ventilation method
Mechanical ventilation
Natural ventilation
Bathroom facilities Bathroom 1
Bath
Double sink
Jacuzzi
Sauna
Shower
Sink
Toilet
Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 2
Bath
Double sink
Shower
Sink
Toilet
Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 3
Bath
Shower
Sink
Toilet
Washbasin furniture
Bathroom facilities Bathroom 4
Bath
Shower
Sink
Toilet
Bathroom facilities Bathroom 5
Shower
Toilet
Bathroom facilities Bathroom 6
Shower
Toilet
Bathroom facilities Bathroom 7
Shower
Toilet
Bathroom facilities Bathroom 8
Shower
Toilet
Bathroom facilities Bathroom 9
Shower
Toilet
Parking
Indoor
Has a fireplace
Yes
Garden available
Yes
Has a garage
Yes
Has a jacuzzi
Yes
Has a sauna
Yes
Has a skylight
Yes
Has sliding doors
Yes
Has ventilation
Yes

Cadastral informations

Cadastral designation
Amsterdam I 11015
Range
Entire lot
Ownership
Full ownership
Cadastral designation
Amsterdam l 1753
Area
347 m²
Range
Entire lot
Ownership
Full ownership
Cadastral designation
Amsterdam l 1754
Area
339 m²
Range
Entire lot
Ownership
Full ownership
Cadastral designation
Amsterdam I 1780
Area
66 m²
Range
Entire lot
Ownership
Full ownership
Cadastral designation
Amsterdam I 7895
Area
65 m²
Range
Entire lot
Ownership
Full ownership
Recently viewed
View all listings