English
Blog

Ontdek de voordelen van het verhuren van uw woning via een makelaar.

Een woning verhuren via een makelaar zorgt ervoor dat alles goed is geregeld en u verzekerd bent van maandelijkse huurinkomsten. Er zijn wat dat betreft meerdere voordelen verbonden aan een woning verhuren via een makelaar. Amstelland Makelaars richt zich mede als woning verhuurmakelaar in Amsterdam op de verhuur in het hogere segment. Deze tak van dienstverlening maakt al sinds 2005 dienst uit van onze service. Hierdoor hebben wij een groot netwerk opgebouwd en maakt dat het gemakkelijk om bijvoorbeeld uw woning te verhuren in Amsterdam aan expats. Overigens reikt onze verhuurservice ook buiten Amsterdam, zoals in Amstelveen en andere steden.

Voordelen woning verhuren via makelaar: groot netwerk

Een groot voordeel van een eigen woning verhuren via ons als makelaar is dat de verhuur sneller geregeld is. Wij beschikken over een netwerk dat u doorgaans niet tot uw beschikking heeft, zoals een samenwerking met relocation bureaus en multinationals die voor expats op zoek zijn naar een huurwoning. Op het gebied van tijdelijke verhuur vormen expats een aantrekkelijke doelgroep, waarbij de huurovereenkomst snel te regelen is.

Meer huur voor uw woning

Een ander voordeel is dat u bij een woning verhuren via een makelaar mag rekenen op een optimaal verhuurrendement. U krijgt simpelweg meer huur voor uw woning en dat is te danken aan onze expertise en activiteit op de woningmarkt. Wij kennen de woningmarkt in onder meer Amsterdam en Amstelveen door en door. Daar plukt u de vruchten van door een hogere huuropbrengst tegemoet te zien. Mocht u van plan zijn om uw woning zelf te verhuren dan is het belangrijk om de juiste huurprijs te bepalen. Een te hoge huurprijs schrikt namelijk af en dat betekent dat u langer met leegstand te maken krijgt. Iedere maand leegstand betekent inkomstenderving en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Geen omkijken naar de regels van het huurrecht

Bij een eigen woning verhuren via een makelaar heeft u zelf geen omkijken naar de regels rondom het huurrecht. U hoeft geen tijd te besteden aan het uitzoeken van de regelgeving op het gebied van verhuur, want dat doen wij als makelaar voor u. Wij weten exact wat de mogelijkheden zijn op het gebied van verhuur van de eigen woning en houden daarmee rekening in de huurovereenkomst. Zo weet u zeker dat het bij de verhuur van uw woning juridisch goed geregeld is. Bij de keuze om zelf te verhuren, en zeker als u speciale voorwaarden in de overeenkomst wilt opnemen, kost dat u veel tijd aan uitzoekwerk. Er zijn veel problemen te voorkomen door uw woning te verhuren via een makelaar.

Risico van foute huurders uitsluiten

Het is voor verhuurders van de eigen woning een nachtmerrie om de eigen woning te verhuren en te maken te krijgen met foute huurders. Er zijn verschillende situaties waar u mee te maken krijgen als u foute huurders in uw huis laat. Dat weet u natuurlijk niet van te voren, maar het risico bestaat dat uw huurder in uw woning illegale activiteiten uitvoert of niet van plan is om de huur te betalen. Wij beschikken uiteraard over de expertise en hebben een professioneel netwerk die ervoor zorgen dat het risico van foute huurders is uit te sluiten. Dat is ook een reden dat een woning verhuren in Amsterdam aan expats vaak de voorkeur krijgt. Expats vormen namelijk een aantrekkelijke doelgroep vanwege het zakelijke en betrouwbare karakter. 

Optimale presentatie

Er zijn nog meer voordelen te benoemen voor een woning verhuren via een makelaar. Wij zetten uw huis bijvoorbeeld op meerdere manieren in de spotlights. Een perfecte presentatie van uw woning via meerdere kanalen voorziet in een versnelde verhuur. Uw huis komt bijvoorbeeld via ons op Pararius, Expat Rentals en Funda te staan. Beide platforms hebben een enorm bereik en zo maken wij van meer kanalen gebruik net als van het aanbieden van uw woning aan HR-afdelingen van bedrijven en relocation bureaus voor expats. Het is niet voor niets dat wij met te verhuren woningen expats van allerlei bedrijven in huisvesting voorzien. Dat hebben en doen wij als betrouwbare verhuurpartner onder meer voor expats van bedrijven als ING Bank, KMPG, Adidas, Nike en Booking.com.

Lid van VVA en VBO

Amstelland Makelaars is als woning verhuurmakelaar in Amsterdam aangesloten bij de VVA en VBO. Als lid van de Vereniging van Verhuurmakelaars Amsterdam en lid van VBO als branchevereniging bent u verzekerd van een professionele service.

Financieel en technisch beheer uitbesteden

Wij bieden u een verhuurservice waarbij het onder meer tot de mogelijkheid behoort om het financieel en technisch beheer uit te besteden. Dit is bijvoorbeeld een uitstekende optie als u niet zelf in Nederland aanwezig bent, maar in het buitenland verblijft. Wij hanteren hiervoor een lage vergoeding die gebaseerd is op de maandelijkse huurprijs. Daar staat tegenover dat wij met onze service u veel zorgen uit handen nemen.

Woning verhuren via makelaar kosten

Er zijn inderdaad kosten verbonden aan een woning verhuren via een makelaar. De kosten wegen echter in alle opzichten op tegen het gemak en alle voordelen die u ondervindt bij het uitbesteden van de verhuur van uw woning.

Uw woning direct online aanmelden

Wilt u uw woning verhuren via ons als makelaar dan is het mogelijk om direct online een opdracht tot dienstverlening voor verhuur te geven. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de te verhuren woning verzoeken wij u een aantal gegevens in te vullen en foto’s te uploaden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten of u de woning gemeubileerd en gestoffeerd verhuurt of niet. Uiteraard dient u eveneens gegevens van de woning zelf op te geven, zoals het woonoppervlak in m2 en het aantal slaapkamers. Wij houden ook rekening met uw voorkeur voor eventueel woningdelen, waarbij u dit kan toestaan of uitsluiten. Bij de aanmelding heeft u tevens de mogelijkheid om aan te geven wanneer de woning beschikbaar komt en voor welke periode.

Wilt u liever eerst meer informatie ontvangen over onze diensten als woning verhuurmakelaar in Amsterdam? Neem in dat geval contact op en bel ons op 020 320 90 80 of stuur een bericht naar info@amstellandmakelaars.nl

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod