English
Blog

Ontvang essentiële tips voor het kopen van een huis in Amsterdam en navigeer succesvol door de lokale vastgoedmarkt.

 

Een huis kopen in Amsterdam is lastig. De concurrentie is namelijk heel groot, want u bent niet de enige die op zoek is. Dat zijn er veel meer en met alle potentiële kopers gaat u als het ware de strijd aan. Wie als winnaar uit de bus komt? Degene die zich goed heeft voorbereid en onder meer met de volgende tips huis kopen in Amsterdam aan de slag is gegaan. Wilt u ook kans maken op de woningmarkt in Amsterdam? Dan komen onze tips over een huis kopen in Amsterdam zeker van pas.

1. Meer kans met een makelaar

U vergroot uw kansen om een huis in Amsterdam te kopen door een ervaren aankoopmakelaar als Amstelland Makelaars in te schakelen. Dat biedt u direct al een voorsprong op alle belangstellenden die zelf zonder makelaar een woning willen kopen in Amsterdam. Er zijn meerdere voordelen te benoemen als u ons inschakelt. U maakt meer kans op een succesvolle aankoop. Dat is het belangrijkste voordeel. Wij zijn namelijk makelaars die zich specifiek richten op Amsterdam. Wij komen als eerste op de hoogte van het nieuwe aanbod met huizen in Amsterdam. Daarom zijn wij in staat om snel te handelen en u mee te nemen naar een bezichtiging.

2. Laat u adviseren over uw financiële mogelijkheden

Een van onze andere tips voor een huis kopen in Amsterdam heeft betrekking op uw financiële mogelijkheden. Het is van groot belang dat u weet wat u te besteden heeft bij het kopen van een woning in Amsterdam. Daarom is het aan te raden om u uitgebreid te laten adviseren door een hypotheekadviseur. Wij hebben een samenwerkingsverband met een hypotheekadvieskantoor dat u van een uitgebreid advies voorziet. Het hypotheekadvies voorziet in duidelijkheid in wat u te besteden heeft bij het kopen van een woning in Amsterdam.

3. Geef een zoekopdracht

U hoeft niet altijd af te wachten tot er huizen op de markt vrijkomen die voor iedereen zichtbaar zijn. Het is namelijk ook mogelijk om Amstelland Makelaars een zoekopdracht te verstrekken. Dat is eveneens een van de betere tips voor een huis kopen in Amsterdam. Bij het geven van een zoekopdracht gaan wij op een proactieve manier voor u op zoek. Daarbij bieden wij bovendien van begin tot eind begeleiding. Zo gaan wij mee naar bezichtigingen en voeren wij naar uw wens de onderhandelingen.

4. Houd rekening met de gunfactor

Een van de tips over een huis kopen in Amsterdam heeft betrekking op de gunfactor. Het komt voor dat de biedingen elkaar niet veel ontlopen. In dat geval speelt de gunfactor van de verkopende partij nogal eens een rol. Als u een huis verkoopt, doet u dat ook liever aan iemand die sympathiek overkomt en oprecht geïnteresseerd is. 

5. Doe een knock-out bod

Het is soms aan te raden om wat anders te werk te gaan als u kans wilt maken op een huis in Amsterdam. Bijvoorbeeld als u uw droomhuis heeft gevonden, maar er meerdere kapers op de kust zijn. In dat geval is het mogelijk om een keer een knock-out bod te doen. Dat betekent dat u een aantrekkelijk bod doet (of wij namens u) en daar een tijdslimiet aan verbindt. Bijvoorbeeld dat het bod 24 uur geldig is en daarna vervalt. Het geeft de verkopende partij direct zekerheid en dat vergroot de kans op succes.

6. Stel u flexibel op ten opzichte van de opleverdatum

In een markt met veel kopers hoeft de verkopende partij zich niet druk te maken om een bod. Er komt vrijwel altijd een goed bod op het huis. De verkopers kijken daarom ook naar andere aspecten die voor hen belangrijk zijn. Bent u bijvoorbeeld flexibel als het gaat om de opleverdatum van het huis in Amsterdam? Het helpt als u zich daarin flexibel opstelt en de opleverdatum accepteert die de verkopende partij in gedachten heeft.

7. Zekerheid over de financiering? Laat de ontbindende voorwaarde vallen.

Een ander belangrijk aspect is de ontbindende voorwaarde die betrekking heeft op de koop onder voorbehoud van financiering. Het is een voordeel voor u als het voorbehoud van financiering geen deel uitmaakt van het voorlopig contract. Waarom? Omdat de verkopers dan de zekerheid hebben dat de koop wordt gesloten. Bij een voorbehoud van financiering blijven de verkopers in het ongewisse tot het moment dat de hypotheek is geregeld. Deze tip over een huis kopen in Amsterdam is alleen aan te raden als u financiële zekerheid heeft.

8. Pas uw woonwensen aan

Bent u al lange tijd op zoek naar de ideale koopwoning in Amsterdam? Als het steeds maar niet lukt om ertussen te komen dan is het misschien een idee om uw woonwensen bij te stellen. Bijvoorbeeld als u steeds zoekt naar woningen die dicht bij scholen liggen omdat u kinderen heeft. Is het onoverkomelijk als de school wat verder weg ligt terwijl u een droomhuis heeft gevonden? Zo heeft u ook de mogelijkheid om naar het belang van andere voorzieningen te kijken of naar de grootte van de woning. Of naar de ligging ten opzichte van uw werk of de ligging als het gaat om de toegang tot de snelweg. De kans is groot dat er meer geschikte huizen in Amsterdam zijn te vinden als u uw woonwensen bijstelt.

9. Houd de moed erin

Er zijn niet alleen praktische tips voor een huis kopen in Amsterdam. Het is emotioneel gezien uiteraard een belasting als u steeds achter het net vist. Daarom luidt ons advies om de moed erin te houden. Uiteindelijk vindt u een geschikte woning in Amsterdam en daar willen wij van Amstelland Makelaars graag een bijdrage aan leveren.

10. Neem contact op met Amstelland Makelaars

De laatste van de tien tips over een huis kopen in Amsterdam voert weer terug naar de eerste tip. Wij raden u aan om met ons contact op te nemen als u van plan bent een huis in Amsterdam te kopen. U krijgt van ons persoonlijke begeleiding in uw zoektocht naar de ideale woning in Amsterdam. Daarbij streven wij naar een gunstige koopprijs met de beste voorwaarden.

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod